Bescherm onze kinderen

Software voor ouderlijk toezicht

In onze poging om expliciete inhoud weg te houden van minderjarigen, hebben we dit document gemaakt om ouders te helpen begrijpen hoe ze hun kinderen kunnen beschermen tegen ongepaste/volwassen inhoud online.

De eerste stap om je kinderen te beschermen is het installeren van software voor ouderlijk toezicht op je computer. Enkele van de bekendste en meest gerespecteerde softwarepakketten voor kinderbeveiliging zijn CyberPatrol, Net Nanny en Safety Surf.

Hoe werkt software voor ouderlijk toezicht?

Software voor ouderlijk toezicht blokkeert de toegang tot bepaalde websites en online inhoud. In de meeste gevallen bevat de software bij aankoop al een grote lijst met websites die ongeschikt zijn voor kinderen. Je kunt de software dan bijwerken via de website van de fabrikant of in sommige gevallen werkt de software zichzelf bij.

Een andere manier om software te filteren is om naar websites te zoeken op basis van trefwoorden zoals "vagina", "penis" of om "seks" te blokkeren. Filtersoftware hoeft echter niet alleen de toegang tot materiaal voor volwassenen te blokkeren. Je kunt de software configureren om te filteren op onderwerpen als tabak, drugs en drugscultuur, alcohol, geweld en racisme. De meeste huishoudens hebben meer dan één computer of apparaat om op het internet te surfen. Installeer de software op alle apparaten waarmee je op het internet kunt surfen. Beveilig alle apparaten en software met een wachtwoord.

We aanvaarden geen aansprakelijkheid voor ongepaste inhoud

Het installeren van filtersoftware is geen garantie dat kinderen online niet aan ongepast materiaal worden blootgesteld. Elke dag komen er nieuwe websites bij. Daarom is het belangrijk om je software up-to-date te houden. Leer ook hoe uw internetbrowsersoftware werkt, zodat je kunt controleren welke webpagina's uw gezin heeft bezocht (dit is de functie "Geschiedenis", die een lijst met bezochte webpagina's via de webbrowser weergeeft).

Praat met uw kinderen over mogelijke gevaren op internet! Voorlichting en toezicht houden op het internet zijn nog steeds de beste manieren om ze te beschermen.

Praat met je kinderen over het volgende

• Vertel vreemden die je online ontmoet niets over jezelf of je familie. < / li >
  • Mensen op internet kunnen zich gemakkelijk voordoen als iemand anders. Het kunnen zelfs roofdieren zijn die misbruik proberen te maken van kinderen. < / li >
  • Leer ze dat ze nooit een nieuwe online vriend mogen ontmoeten zonder dat er een volwassene bij is. < / li >
  • Wissel nooit foto's uit met iemand en raadpleeg bij twijfel altijd een vertrouwd persoon. < / li > < / ul >

Waar kopen

Ga voor informatie over het aanschaffen van software voor ouderlijk toezicht naar: www.cyberpatrol.com < a target='_blank'href='http://www.cyberpatrol.com' > of < a target='_blank' href= ' http://www.safetysurf.com ' > www.safetysurf.com